dostava Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 100KM unutar BiH Pogledajte asortiman →

Progresivna Stakla

09/02/2024 13:38 - 5 minuta čitanja

Progresivne naočale nemaju vizuelno gotovo nikakve razlike od običnih naočala sa samo jednom dioptrijom. Ova inovativna tehnologija ne samo da pruža jasan vid na svim udaljenostima, već i dodaje element komfora koji mnogi korisnici cijene. A sve to bez vidljivih prelaza između različitih dioptrija ili debelim delovima na staklima, kao što je slučaj sa bifokalnim lećama.

. U ovom blog tekstu, istražit ćemo šta čini progresivna dioptrijska stakla posebnim, kako rade, i zašto su odličan izbor za one koji traže savremeno i udobno riješenje za svoje oči.

 

Šta su Progresivna Dioptrijska Stakla?

 

Progresivna dioptrijska stakla, poznata i kao multifokalna stakla, dizajnirana su da pruže ispravak za više različitih vidnih potreba u istom staklu. Ova stakla integrišu tri različita dijela, omogućavajući jasan vid na blizim, srednjim i dalekim udaljenostima. Bez potrebe za promjenom naočala, korisnici mogu uživati u neprekidnom fokusu bez zamaranja i sve do samo sa jednim naoclama.

 

Kako Progresivna Dioptrijska Stakla Rade?

 

  • Gornji Dio (Za Daleko): Gornji dio stakla dizajniran je za korekciju vida na daljinu. Bez obzira da li vozite automobil, gledate televiziju ili posmatrate pejzaž, ova zona omogućava jasan vid na dalekim udaljenostima.

 

  • Srednji Dio (Progresivni Dio): Srednji dio stakla je progresivan, što znači da omogućava postepeni prelaz između zone za vid na daljinu i zone za vid u blizini. Ovo je idealno za aktivnosti kao što su čitanje ili rad na računaru. Onosno srednja udaljenost do pola metra.

 

  • Donji Dio (Za Blizu): Donji dio stakla je namjenjen za jasan vid na bliskim udaljenostima, kao što su čitanje knjige ili gledanje mobilnog telefona. Ova zona omogućava prirodan prelaz između srednjeg i donjeg dela stakla.

 

Prednosti Progresivnih Dioptrijskih Stakala:

  • Višefunkcionalnost: Progresivna dioptrijska stakla nude potpunu fleksibilnost obzirom da posjeduju vise dioptija u jednom staklu i samim tim eliminšući potrebu za nošenjem više pari naočala.

 

  • Prirodan Prenos Fokusa: Ova stakla pružaju prirodan prelaz između različitih zona, omogućavajući korisnicima da se lako prilagode različitim situacijama.

 

  • Estetski Privlačna: Bez vidljivih linija koje dijele zone, progresivna dioptrijska stakla izgledaju estetski privlačno i održavaju prirodan izgled.

 

  • Udobnost i Praktičnost: Korisnici ne moraju stalno prelaziti između naočala za čitanje, rad na računaru i gledanje na daljinu, pružajući im udobnost i praktičnost u svakodnevnim aktivnostima.

 

Kako Izabrati Prava Progresivna Dioptrijska Stakla:

 

  • Profesionalna Provjera Očiju: Pre nego što se odlučite za progresivna dioptrijska stakla, važno je da vaš oftalmolog sprovede sveobuhvatnu provjeru vašeg vida i preporuči odgovarajuće staklo.

  • Prilagođavanje: Prvih nekoliko dana nošenja progresivnih dioptrijskih stakala može zahtjevati prilagođavanje. Važno je nositi ih redovno kako biste se navikli na prirodan prelaz između zona.

  • Kvalitetno Staklo: Investirajte u kvalitetna stakla koja nude preciznu korekciju vida. Kvalitetna progresivna stakla pružiće vam bolje iskustvo nošenja.

 

Zaključak:

Progresivna dioptrijska stakla su revolucionarno riješenje za one koji traže jednostavnu i estetski privlačnu opciju za korekciju vida. Ova stakla pružaju ne samo jasan vid na svim udaljenostima već i dodaju element komfora u svakodnevni život. Razmotrite ih kao praktično i moderno riješenje koje će unaprediti vašu sposobnost vida i prilagoditi se vašem dinamičnom načinu života. Uživajte u jasnoći i udobnosti sa progresivnim dioptrijskim staklima!

 

 

Author picture

Objavljeno: 09/02/2024 13:38

Možda Vam se svide i sljedeći članci ...

  • Image description

    Digitalni ekrani i i njihov utjecaj na oči

    Kao  i mnoge stvari u životu, digitalni ekrani imaju svoje prednosti i nedostatke. Oni su nezamjenjiv alat u našem svakodnevnom životu, ali istovremeno mogu naštetiti našem vidu ako se ne koriste pravilno.

    Author picture

    , — 5 min čitanja

  • Image description

    Kada i kako pravilno izbrati dioptrijske naočale?

    Dobar vid je ključan za našu svakodnevnu funkcionalnost i udobnost, stoga je važno odabrati prave dioptrijske naočale koje će vam omogućiti da vidite jasno i udobno. Kao i svi drugi predmeti,  dioptrijske naočale se troše s vremenom i gube učinkovitost. 

    Author picture

    , — 5 min čitanja

Pretplatite se na naš newsletter

Pretplatom na naš newsletter bit ćete prvi koji će dobiti informacije o novim proizvodima, novostima i akcijama

  • Prvi saznajte akcijama
  • Korisni savjeti i vodiči